(100 % pinot blanc)
28 april 2018 (hos
Henrik)
Champagner gjorda på 100
% pinot blanc blir successivt mer och mer förekommande och det är tveklöst en
druva som lämpar sig väldigt bra att göra bubbel på! Den här flaskan, med den
fantastiska etiketten, är en långlagrad och sendegorgerad skapelse från Charles
Dufours pappa Robert och, om jag förstår det rätt, endast buteljerad för
Rosforth & Rosforth i Köpenhamn. Degorgerad i januari 2017.
Det här är en mycket bra
champagne, men den känns lite trött. Det är svårt att avgöra om det är ett
tecken på att den redan är på väg utför eller om den bara är inne i en svår fas
för tillfället. Men jag chansar på det sistnämnda och rekommenderar något års
ytterligare lagring!
Champagnen dracks vid en
provning hemma hos min vinvän Henrik i slutet av april.
Doft:
Mogen, oxiderad, komplex och kryddig doft med sherrytoner. Inslag av russin,
äpplen, en anig lök och lite kanel
Smak:
Mogen smak av torkad frukt, mogna plommon och citrusskal.
Betyg idag: 86
Sannolikt bäst: 2019-2022
Mina intryck av några andra druvrena pinot
blanc-champagner:
2011 Charles Dufour Le Champ du Clos: 85 (2016-10-29)
2013 Vouette & Sorbée Textures: 87(+) (2016-10-29)
2013 Vouette & Sorbée Textures: 87(+) (2016-10-29)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar