Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 22 juni 2018

A.D. Coutelas Cuvée Louis Victor

(ca 34 % chardonnay, 33 % pinot noir, 33 % pinot meunier)

8 april 2018 (hemma)A.D. Coutelas är en intressant liten producent och jag har tidigare skrivit om härliga Cuvée 1809 och konstiga Cuvée Rebel. Cuvée Louis Victor görs från en solera som startades 2005 (eller möjligen 2007 – uppgifterna på nätet varierar). Den är vinifierad på ekfat utan malolaktisk jäsning och dosagen ligger i spannet 4-6 g/l. Flaskan köpt på Systembolaget (beställningssortimentet) i maj 2017.

Det här är en mycket bra champagne! Doften är klart komplex och bjuder bl a på en intressant ton av lök.

Doft: Komplex, fruktig, kryddig och utvecklad. Inslag av ananas, clementin, Granny Smith, rostat bröd och lök (den där finhackade löken som McDonald’s har på sina små hamburgare, för att vara exakt).

Smak: Mycket frisk, fruktig, torr och något utvecklad smak av clementin och gröna äpplen med en ton av clementinskal.

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2020-2025


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar