Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 12 juni 2018

Pierre Péters Rosé for Albane

(55 % chardonnay, 45 % pinot meunier)

29 mars 2018 (hemma)Innan den här rosén kom in i sortimentet 2007 hade Pierre Péters uteslutande producerat blanc de blancs-champagner. Champagnen, tillägnad Rodolphe Péters dotter Albane, görs på en blandning av chardonnay från hembyn Le Mesnil och röd pinot meunier från René Geoffroy i Cumières. Dosagen uppgår till 7-8 g/l. Okänd basårgång och okänt degorgeringsdatum, men flaskan köptes på Systembolaget (beställningssortimentet) i september 2015.

Det är första gången jag dricker den här champagnen, men baserat på den här flaskan är det här producentens svagaste vin. Doften överträffar smaken, som lider av bristande intensitet.

Doft: Bärig, och något komplex doft med inslag av körsbär, lingon, hallon, krita, jäst och mandlar. Efter längre tids luftning uppstår en väldigt tydlig ton av yoghurt med jordgubbar.

Smak: Bärig, torr och något utvecklad; ganska lätt. Röda vinbär, lingon, hallon och mandelmassa.

Betyg idag: 82

Sannolikt bäst: 2020-2024

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar