Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 24 november 2020

Diebolt-Vallois Rosé

(63 % pinot noir, 27 % chardonnay, 10 % pinot meunier)

 

9 juni 2020 (hemma)

 


 

Diebolts rosé görs med hjälp av blandning. Merparten av druvorna kommer från vingården Les Toulettes i Épernay och det röda vinet som tillsätts är gjort på druvor från Bouzy. Den här flaskan, som har 2013-bas, köpte jag vid ett besök hos producenten i juli 2017.

 

När jag provat den här tidigare har jag inte varit jätteimponerad. Idag kan jag dock konstatera att det här är en mycket trevlig och härligt läskande champagne! Mer lättsam än komplex.

 

Doft: Utvecklad, bärig och något jordig. Inslag av hallon, smultron, körsbär, mandarin och bröddeg.

 

Smak: Utvecklad, bärig, något brödig, frisk och torr. Smultron, hallon, citron, bröddeg och röda äpplen.

 

Betyg idag: 83

 

Sannolikt bäst: 2019-2024

 

Tidigare intryck av denna champagne:

2013-12-06: 75

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar