Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 5 februari 2020

1999 Cuvée William Deutz Rosé

(75 % pinot noir, 25 % chardonnay)

5 oktober 2019 (Restaurang P2 i Malmö)Den här får avsluta min redogörelse av den andra flighten vid höstens maffiga Deutzprovning. Den, liksom övriga champagner i provningen, serveras halvblint. Flaskan blev enligt uppgift degorgerad i det fjärde kvartalet 2008 och dosagen uppgår till 9 g/l.

Den är mycket, mycket bra men ändå flightens svagaste champagne. En för årgången oväntat hög syra lurar mig och gör att jag tror att det här är 2002. Den höga syran i kombination med en ganska klen frukt gör för övrigt att champagnen känns obalanserad.

Doft: Utvecklad doft med tydlig pinotfrukt. Inslag av mörka bär, nötter, hallon och äpplen. 

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig, mycket torr och något stram. Mineral, äppelskal och jordgubbar. Hög syra och klart obalanserad.

Betyg idag: 89

Sannolikt bäst: 2018-2024

Hela flighten:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar