Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 26 maj 2017

2006 Ruinart Brut Millésimé

(Pinot noir, chardonnay)

9 mars 2017 (hemma)

Den här champagnen är mycket bra idag och verkligen ett helt annat vin jämfört med när jag drack det för fyra år sedan. Den kan eventuellt lyfta ytterligare med ett par års extra lagring.

Jag är osäker på vilken den exakta druvmixen är. En del källor anger 55 % pinot noir och 45 % chardonnay, men det finns även andra exempel på hur fördelningen ser ut. Degorgerad i februari 2012. Flaskan köpt på Systembolaget i augusti 2014.

Doft: Utvecklad; först fruktig senare gräddig. Inslag av persika, citron, rostat bröd och lite gräddkola.

Smak: Utvecklad, fruktig och något bitter. Persika, grapefrukt och persikokärna. Bitterheten dämpas betydligt efter ett par timmar. Hög syra.

Betyg idag: 86

Sannolikt bäst: 2019-2024

Tidigare intryck av denna champagne:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar