Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 4 maj 2017

2006 Palmer & Co Blanc de Blancs

(100 % chardonnay)

25 februari 2017 (hemma)

Palmers årgångs-blanc de blancs är, liksom kooperativets ”vanliga” årgångschampagne, oftast ett säkert kort. Den här flaskan köpte jag på Systembolaget i januari 2013.

Champagnen behöver tre timmar för att vakna till liv, men efter det kan man konstatera att den utvecklats en hel del sedan jag drack den första gången 2012. Den är riktigt bra nu! Och idag känns faktiskt smaken mer utvecklad än doften. Flaskan dricks över två dagar, men till andra dagen tappar den dessvärre en del i kvalitet och känns plötsligt lite spretig och obalanserad. Slutsats: Den mår säkert bra av ytterligare något års lagring, men det här är ingen champagne man ska spara för evigt!

Doft: Diskret, brödig och något kryddig. Inslag av ljust bröd, gula äpplen och citron.

Smak: Frisk, utvecklad och torr med koncentrerad frukt. Persika, gula äpplen och grapefrukt.

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2018-2023

Tidigare intryck av denna champagne:


Mina intryck av andra årgångar:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar