Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 29 september 2015

1996 Salon

(100 % chardonnay)

26 augusti 2015 (hemma)

Doft: Fantastisk och otroligt mångfacetterad! Komplex, något utvecklad, brödig och fruktig doft med rostade toner. Inslag av gummi, lemoncurd, mango, persika, gula äpplen, honung, gräddkola, rostat bröd, anis, kaffe och kakao.

Smak: Mycket frisk, torr och medelfyllig. Något utvecklad men fortfarande ung! Persika, citron, lime, gröna äpplen och en aning gräddkola. Medellång, mycket torr eftersmak med inslag av persika (inkl skal och kärna). Hög syra, även om den mattats en aning jämfört med den flaska jag drack för ett år sedan.

Kommentar: Det här är en fantastisk champagne som kommer att bli mycket långlivad! Övriga kommentarer är egentligen helt överflödiga.

Betyg idag: 93(+)

Sannolikt bäst: 2020-2040

Tidigare intryck av denna champagne:


Mina intryck av andra årgångar:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar