(100 % chardonnay)
16 augusti 2015 (hemma)
Doft:
Fruktig och brödig doft med efter hand rostade och även lite gräddiga toner.
Inslag av jäst, gul frukt, kex och rostat bröd.
Smak:
Torr, fruktig och något utvecklad. Gula äpplen, apelsin, lite grädde, kex och
insidan av citrusskal.
Kommentar: Diebolt-Vallois Prestige är en högklassig årgångslös champagne. Den
görs på grand cru-druvor från Cramant, Chouilly och Le Mesnil-sur-Oger. Den här
flaskan är buteljerad 2012, vilket enligt producenten innebär att den är
baserad på årgångarna 2011, 2010 och 2009. Den vinner definitivt på lång
luftning idag! Flaskan dracks under två dagar och var klart bättre dag två. Den
behöver även komma upp en del i temperatur (ca 15-16 grader) för att verkligen
komma till sin rätt!
Betyg idag: 87
Sannolikt bäst: 2018-2023
Tidigare intryck av denna champagne:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar