Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 26 september 2015

2005 Paul Bara Special Club Rosé

(75 % pinot noir, 25 % chardonnay)

22 augusti 2015 (hemma)

Doft: Bärig och något kryddig doft med tydliga pinot-toner. Inslag av gummi (nya bildäck), mineral, körsbär, tranbär, hö, rått kött och en aning rostat bröd.

Smak: Torr, något kryddig och väldigt lättdrucken (i brist på ett bättre adjektiv)! Rödvinslik och en ganska lätt stil. Röda vinbär, hallon och körsbär. Syran är påtaglig men den känns ändå harmonisk. Jag sparar delar av flaskan och dagen efter är den mer utvecklad och har ett större djup.

Kommentar: Det här är den enda rosén som görs bland Special Club-champagnerna. Den är klart rödvinslik till både utseende och smak.

Jag köpte min flaska i september 2014 och den finns fortfarande tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment. Ge den mycket luft om du tänker dricka den idag eller spara dina flaskor ett par år till!

Betyg idag: 88

Sannolikt bäst: 2017-2022


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar