(38 % chardonnay, 33 %
pinot noir, 29 % pinot meunier)
2 mars 2017 (hemma)
Moëts årgångsviner
brukar kräva en hel del lagring för att komma till sin rätt och det verkar
gälla även för 2004:an. Doften är förvisso tydligt utvecklad och komplex idag,
men smakmässigt känns den fortfarande relativt ung och oförlöst. Det är svårt
att säga vilken potential den här champagnen har, men den kan självklart lyfta
med några års ytterligare lagring.
Degorgerad 2012. Dosage
på 5 g/l, d v s extra brut. Flaskan köpt på Systembolaget i februari 2014.
Doft:
Utvecklad, brödig och nötig doft. Inslag av mandlar, brioche, aprikos, mogna
gula äpplen, kex, rostade cashewnötter och rostat bröd.
Smak:
Mycket frisk, mycket torr, något kartig och något bitter. Gröna äpplen,
mineral, grapefrukt och lite salmiak. Hög syra
Betyg idag: 84
Sannolikt bäst: 2020-2026
Tidigare intryck av denna champagne:
Mina intryck av andra årgångar:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar