(ca 90 % pinot meunier, 10 % pinot noir)
3 juni 2021 (hemma)
Vincent Charlot låter sin ratafia få fem års lagring på fat innan den buteljeras utan tillsats av något svavel. Den här utgåvan är uteslutande gjord på must från 2015.
Det här är en fantastisk ratafia som bjuder på en formidabel doftexplosion! Flaskan dricks vid totalt nio tillfällen under en period av nitton dagar. Den är mycket bra från start, även om en viss eldighet stör harmonin under första dagen. Den är som allra bäst mellan dag åtta och elva, men håller i princip ihop väl under hela perioden.
Doft: Stor, komplex, kryddig och nötig doft med tydliga konjakstoner. Inslag av honung, målarburk, ek, päron, sharon, arrak, lakrits, katrinplommon och mjölkchoklad. Dag elva uppstår det en intressant ton av rädisa.
Smak: Kraftull, oljig, fruktig, kryddig och söt. Initialt något eldig. Söta päron, mandelmassa och katrinplommon till en början. Dag fyra dyker det även upp arrak och nötter. Otrolig intensitet och fantastisk längd.
Betyg idag: 91
Sannolikt bäst: 2020-?
Fantastisk läsning, drack den själv för en månad sedan
SvaraRaderaKul! Vad var dina intryck?
RaderaKöpte tre flaskor hos Vincent och dessvärre var detta min sista :( så längtar tillbaka att få köpa fler :)
SvaraRaderaIntrycket är bara i positivanda, uppskattar den knäckiga/nötiga touchen som finns.
Bedömmer sällan efter pris, men om jag lägger in det som en aspekt så kanske ngn krona för hög i inköp, men vägs upp av att övriga champagner är extremt prisvärda enligt oss.
Kul! Men inte är väl hans ratafia särskilt dyr!?
Radera