Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 28 juli 2020

R.H. Coutier Cuvée Tradition

(80 % pinot noir, 20 % chardonnay)

18 januari 2020 (hemma)
R.H. Coutier leds numera av René Henris son Antoine och det här är den Ambonnay-baserade producentens standardcuvée. Den här utgåvan med 2013-bas är gjord på 80 % pinot noir och 20 % chardonnay (fördelningen varierar något från år till år). Flaskan blev degorgerad i mars 2017 med en dosage på 7 g/l. Jag köpte den på Les Delices Champenoises, en av champagnebutikerna vid katedralen i Reims, i juli 2017.

Det här är en trevlig champagne. Kan möjligen vinna något på ett par års ytterligare lagring.

Doft: Utvecklad, gräddig, parfymerad och något oxiderad doft med tydlig sälta. Inslag av bokna äpplen, krita, bröd, blåbärssylt, kex och lite gräddkola.

Smak: Frisk, fruktig, något utvecklad och relativt lätt. Gula äpplen, blåbär och citrus. Fin balans mellan frukt och syra.

Betyg idag: 79

Sannolikt bäst: 2022-2027Inga kommentarer:

Skicka en kommentar