Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 21 juli 2020

2007 Ruinart Brut Millésime

(55 % pinot noir, 45 % chardonnay)

2 januari 2020 (hemma)Det här är Ruinarts vanliga årgångschampagne. Den här flaskan, som jag köpte på Systembolaget i augusti 2014, blev degorgerad i januari 2013.

Det här är en bra champagne, men jag blir inte riktigt vän med den här årgången. Frukten känns klen och matchar inte alls den höga syran!

Doft: Utvecklad, fruktig och lätt oxiderad doft med rostade toner. Inslag av citronskal, gula äpplen, krita, lite stearinljus, rostat bröd, hasselnötter och lakrits.

Smak: Utvecklad, mycket frisk och mycket torr. Massor av syrliga äpplen samt citron, lite grapefrukt och persika. Hög syra.

Betyg idag: 83

Sannolikt bäst: 2020-2025

Jag har tidigare druckit årgång 2006 av denna champagne. Aktuell årgång idag är 2011.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar