Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 16 november 2017

Pehu Simonet Face Nord

(70 % pinot noir, 30 % chardonnay)

20 augusti 2017 (hos Martin och Emma i Simrishamn)Face Nord är Pehu Simonets standardcuvée. Den görs på druvor från Verzenay, Verzy och Sillery, d v s idel ädel grand cru-råvara. Den här utgåvan bygger på druvor från 2012 (80 %) och reservvin (20 %) från en soleraliknande blandning. Champagnen fick ligga 33 månader på sin jästfällning innan den degorgerades i april 2016. Dosage på 3 g/l.

Det här är en mycket ambitiös och bra standardchampagne som förtjänar mer uppmärksamhet än vad vi hann ge den denna kväll. Den serverades som bonusvin vid en provning hos mina vinvänner Martin och Emma i Simrishamn. Vi hade redan hunnit dricka oss igenom sex olika champagner, men min namne Martin är en generös värd och tyckte vi förtjänade även den här!

Doft: Fruktig doft med inslag av päron, gröna äpplen, citrus och jäst.

Smak: Frisk, torr och fruktig smak av framförallt äpplen och apelsin.

Betyg idag: 84

Sannolikt bäst: 2021-2026


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar