Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 13 november 2017

1997 André Beaufort Millésime

(80 % pinot noir, 20 % chardonnay)

20 augusti 2017 (hos Martin och Emma)Det här är ännu en av André Beauforts årgångschampagner som är baserad på druvor från Polisy. Den här varianten är pinotdominerad. Flaskan degorgerad i april 2015.

Dracks vid en blindprovning på temat ”blanc de blancs och blanc de noirs” – med den här flaskan som en liten joker! Det var nämligen den enda champagnen i provningen som var en blandning mellan blå och gröna druvor.

Mycket spännande, mycket bra – och klart annorlunda! Den har en intensiv ton av apelsinmarmelad i både doft och smak och jag har aldrig druckit något som smakar så här. Samtidigt kan man konstatera att det här är ännu en champagne från det ”svåra” året 1997 som levererar! De tenderar att göra det när man väl stöter på dem.

Doft: Komplex, parfymerad doft med inslag av apelsinmarmelad (mycket apelsinmarmelad), dill och grapefrukt.

Smak: Frisk, torr och fruktig. Apelsinmarmelad med mycket skal samt citron. Klart annorlunda!

Betyg idag: 89

Sannolikt bäst: 2019-2024


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar