Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 14 november 2016

2011 Bérêche & Fils Les Beaux Regards

(100 % chardonnay)

24 september 2016 (kontoret)Les Beaux Regards från Bérêche görs på chardonnay från vingårdarna Les Beaux Regards och Les Clos i Ludes, som planterades 1964 respektive 1970. Jäst på ekfat innan buteljering och därefter har champagnen fått 32 månaders lagring på jästfällningen. Den här flaskan blev degorgerad i januari 2015. Dosage på 3 g/l, d v s extra brut.

Mycket lovande, men alldeles för ung!

Dracks vid en provning tillsammans med David Léclapart L’Amateur 2011 och R&L Legras Cuvée St-Vincent 2000.

Doft: Blommig doft med inslag av mineral och vaniljsocker.

Smak: Stram, outvecklad smak av gröna äpplen och citron.

Betyg idag: 84(+)

Sannolikt bäst: 2021-2026


6 kommentarer:

 1. En fråga. Är du säker på att det är en -11a?
  Jag frågar för att jag är fundersam över några flaskor jag har. På dom står det "récolte 2012" på etiketten på framsidan men "L: BEAUXREGARDS 2013" på etiketten på baksidan, f.ö. deg mars 2017.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag har ingen anledning att misstänka att det inte skulle vara 2011 i flaskan. Jag har dock sett att Bérêche valt att använda gamla etiketter till vissa flaskor, så i ditt fall har de sannolikt (medvetet eller omedvetet) satt en 2012-framsidesetikett på din 2013! Det omvända är mindre sannolikt. Dessutom indikerar ditt deg-datum att det är 2013 i flaskan!

   Radera
 2. Å fasen, rätt märkligt om de använder etiketter på det sättet. Det är å andra sidan inte första gången franska vinbönder gör konstiga saker :-)
  Tack för svaret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tager vad man haver, liksom! :) Många småodlare har begränsade resurser samtidigt som de tror på ett hållbart arbetssätt. Har man då färdiga etiketter (eller redan etiketterade flaskor) över kanske man väljer att använda dessa framför att tillverka/köpa nya. Jag har exempelvis en Campania Remensis 2010 från Bérêche där de använt en baksidesetikett från 2011 och ändrat årtal och degorgeringsdatum med en spritpenna! Sådana här flaskor är givetvis först och främst tänkta att användas för internt bruk, men då och då kommer de ut på marknaden!

   Och det förekommer även på champagnehusen! Se exempelvis mitt inlägg här på bloggen om Clos des Goisses 2008.

   Radera
 3. Jag är absolut för hållbarhet men jag gillar även konsumentupplysning :-)
  Stort tack för att du tog dig tid att svara, jag har ändrat tillbaka så att mina flaskor är 2013 på cellartracker igen.

  SvaraRadera