Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 15 november 2016

2000 R&L Legras Cuvée St-Vincent

(inlägg 600!)

(100 % chardonnay)

24 september 2016 (kontoret)Cuvée St-Vincent från R&L Legras görs sällan, endast ungefär två gånger per årtionde, och utvecklas alltid till en fantastisk champagne! Det är tveklöst en chardonnay i världsklass med goda lagringsegenskaper för en i sammanhanget relativt blygsam prislapp. Flaskan köpt via Systembolagets beställningssortiment, där den fortfarande finns tillgänglig. Den 2 december släpps för övrigt den länge emotsedda 2008:an av denna champagne på Systembolaget!

Det här är alltså en fantastisk champagne, men smakmässigt kändes den här flaskan lite svagare än den jag drack för ett år sedan. Det kan möjligen bero på att den dracks snabbare och därmed inte hann utsättas för lika mycket luft.

Dracks vid en provning tillsammans med David Léclapart L’Amateur 2011 och Bérêche Les Beaux Regards 2011 på temat ”ung respektive utvecklad chardonnay”. Den utvecklade champagnen, d v s den här, blev utnämnd till bästa vin.

Doft: Stor, komplex och utvecklad doft med kraftigt rostade toner. Mycket nymalet kaffe! Dessutom crème brûlée, kanel, ingefära, mogna äpplen, sirap, honung, rostade nötter och gräddkola.

Smak: Utvecklad, frisk, torr, bitter och lite eldig smak. Persika, mogna äpplen, gräddkola och citrusskal.

Betyg idag: 90

Sannolikt bäst: 2017-2022

Tidigare intryck av denna champagne:


Mina intryck av andra årgångar:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar