Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 10 november 2016

2004 Paul Bara Bouzy Rouge

(100 % pinot noir)

18 september 2016 (hemma)

I grand cru-byn Bouzy finns det en stark tradition av att, vid sidan om champagnetillverkningen, framställa stilla röda viner. Dessa går under benämningen Bouzy Rouge. Och Paul Bara är en av producenterna i byn som även är känd för denna vintyp. Paul Baras Bouzy Rouge görs på pinot noir från gamla (> 50 år) stockar.

Det här är helt klart ett mycket trevligt vin, men det borde ha lagrats längre! Flaskan köpt vid ett besök hos Paul Bara i oktober 2014.

Doft: Komplex, kryddig, bärig och jordig doft med inslag av höstlöv, läder, kapris, körsbär, jordgubbar och rosor. Dagen efter även lakrits och mörk choklad.

Smak: Torr, stram, bärig och något kryddig i en lätt stil. Framförallt jordgubbssylt och körsbär. Dagen efter är den mer utvecklad och förföriskt len (mindre stram)!

Betyg idag: 85

Sannolikt bäst: 2018-2023


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar