Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 12 juni 2014

Jacquesson Cuvée no 736


(53 % chardonnay, 29 % pinot noir, 18 % pinot meunier)

18 april 2014 (Pauly Saal i Berlin)

Doft: Brödig och lätt fruktig. Gröna äpplen, päron, mineral och röda vinbär.

Smak: Ung, mycket torr och mycket frisk smak. Gröna äpplen, mineral, röda bär (hallon, röda vinbär) och citrusskal. Mycket syra! Medellång eftersmak.

Kommentar: Jacquesson degorgerar sina viner löpande. Just denna Cuvée 736 har jag stött på från minst fyra olika batcher; degorgerade i oktober 2012, november 2012, mars 2013 respektive april 2013. Den här flaskan kommer från den sistnämnda batchen. Det intressanta är att det är förvånansvärt stor skillnad i både karaktär och mognadsgrad mellan de olika flaskorna.

Cuvée 736 är till 66 procent baserad på 2008 års årgång och till 34 procent på reservviner från 2007, 2006 och 2005. Dosage på endast 1,5 g/l. Stor potential men behöver ytterligare lagring!

Betyg idag: 84(++)

Sannolikt bäst: 2019-2024

Tidigare intryck av denna champagne:


Mina intryck av tidigare viner i serien:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar