Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 21 juni 2014

1990 Cuvée Orpale


(100 % chardonnay)

30 april 2014 (hemma)

Doft: Underbar, utvecklad, brödig doft med inslag av brioche, smör, mineral, honungsmelon och kaffe. Jag sparar en del av flaskan till dagen efter och då framträder rostade toner med inslag av rostat bröd och smörkola.

Smak: Utvecklad och frisk smak av gula äpplen, honungsmelon och grapefrukt. Senare även nougat och mogen gul frukt. Medellång, något bitter eftersmak.

Kommentar: Doften är underbar, men smakmässigt når den inte upp till samma nivå som den magiska 96:an. Flaskan dracks över två dagar och den höjer sig ett snäpp efter ett dygn i kylen. Det indikerar ytterligare potential.

Betyg idag: 91

Sannolikt bäst: 2016-2022

Mina intryck av andra årgångar:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar