Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 13 oktober 2013

Collard-Picard Cuvée Selection Brut


(50 % pinot noir, 50 % pinot meunier)

När: 15 september 2013

Var: La Fine Bulle i Épernay

Doft: Blommig och fruktig doft med en aning rostade toner. Inslag av persika.

Smak: Frisk, bärig och något utvecklad smak med inslag av persika, hallon och smultron.

Kommentar: Det här är en intressant producent! Olivier Collard och Caroline Picard grundade sitt hus så sent som 1996, men de kommer båda två från familjer med stolta traditioner. Oliviers farfar är den legendariske René Collard och Caroline är exempelvis kusin med Chantal och Pierre Gonet som driver Philippe Gonet. De äger 11 hektar odlingar i bl a Le Mesnil-sur-Oger (chardonnay), Villers-sous-Châtillon (pinot meunier) och Vertus (pinot noir). Inga av deras viner genomgår någon malolaktisk jäsning och de bör därför ha bra lagringspotential!

Denna blanc de noirs är på pappret husets enklaste vin. En klart trevlig upplevelse! Finns även som demi-sec om man fiskar efter ett dessertvin.

Betyg idag: 77

Sannolikt bäst: 2015 – 2018


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar