Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 3 augusti 2021

2008 Savart La Dame de Cœur

(100 % chardonnay)

 

20 mars 2021 (hemma)

 


 

La Dame de Cœur 2008 är en fantastisk champagne! Den går ut lite lugnt, men blir sedan bara bättre och bättre ju mer luft den får. Allra bäst är den dag två. Gissningsvis kan den vinna på ytterligare något års lagring.

 

Druvorna kommer från vingården Le Mont des Chrétiens i Écueil och flaskan blev degorgerad i november 2013 med en dosage på 2 g/l.

 

Doft: Utvecklad, komplex, gräddig och fruktig doft med viss sälta. Inslag av krita, apelsin, röda äpplen, bröd, ek, mogna plommon och honung.

 

Smak: Utvecklad, fruktig, syrlig och mycket torr. Mogen citron och gula äpplen samsas med hasselnötter och plommon. Årgångstypisk hög syra, fin intensitet och jättebra längd.

 

Betyg idag: 90

 

Sannolikt bäst: 2022-2030

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar