Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 18 december 2020

2013 Ridgeview Bloomsbury

(59 % chardonnay, 27 % pinot noir, 14 % pinot meunier)

 

21 juli 2020 (hemma)

 


 

Bloomsbury från Ridgeview har under ett antal år varit ett av de vanligaste inslagen när det kommer till engelskt bubbel på den svenska marknaden. Jag har tidigare druckit och skrivit om årgång 2011 – i det inlägget skrev jag för övrigt en del om producenten också – som jag blev klart förtjust i. Den här två år yngre årgången är faktiskt ännu bättre! Jag köpte flaskan på Systembolaget i februari 2016. På senare år har Ridgeview uppdaterat hela sin produktlinje och Bloomsbury är numera ett årgångslöst vin.

 

Det här är ett mycket bra mousserande vin! Det är väldigt charmigt och bjuder på fin intensitet, men saknar komplexiteten hos en bra champagne.

 

Doft: Utvecklad, fruktig och parfymerad. Inslag av lime, mango, honung och salmiak. Långt senare dyker det även upp rostat bröd.

 

Smak: Utvecklad, fruktig och frisk. Torr, men med en framträdande dosage. Persika, mogen citron, gula äpplen och fruktgodis. Senare, efter mycket luft och vid högre temperatur, dyker det även upp körsbär. Hög syra.

 

Betyg idag: 84

 

Sannolikt bäst: 2018-2023

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar