(80 % pinot noir, 20 % chardonnay)
2 augusti 2020 (hemma)
Den Bouzybaserade odlaren Paul Clouet ägs av Pauls barnbarn Marie-Thérèse som för övrigt är dotter till André Clouet och gift med Jean-Louis Bonnaire, ägare av Bonnaire. Alla champagner produceras på Bonnaires anläggning i Cramant och det är Jean-Etienne och Jean-Emmanuel Bonnaire, söner till Marie-Thérèse och Jean-Louis, som numera är ansvariga för verksamheten. Firman Paul Clouet har sex hektar odlingar, primärt i grand cru-byarna Bouzy och Chouilly. Sedan släktens vingårdar delades upp finns det inte längre någon direkt koppling till producenten André Clouet, som drivs av Jean-François Clouet, systerson till Marie-Thérèse.
Den här champagnen görs på 80 % pinot noir från Bouzy och 20 % chardonnay från Chouilly. Denna utgåva är baserad på druvor från 2007 och 2006. Jag köpte flaskan vid ett besök hos Bonnaire i juli 2017.
Det här är en mycket bra champagne! Den är charmig och fint utvecklad idag.
Doft: Utvecklad, fruktig, något oxiderad och lite ciderlik. Efter hand uppstår gräddiga toner. Inslag av bokna äpplen, honung, jäst, kvitten och gräddkola.
Smak: Utvecklad, fruktig, syrlig och torr. Mogna äpplen i kombination med citrus och päron. Fin koncentration, påtaglig syra och bra längd.
Betyg idag: 85
Sannolikt bäst: 2019-2024
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar