(100 % pinot noir)
2 juli 2020 (hemma)
Antoine Bouvets roséchampagne görs på druvor från gamla rankor i vingårdarna Faussard och Beguine i Mareuil-sur-Aÿ och med hjälp av saignéemetoden. Den här utgåvan bygger på 2016 års skörd och den totala produktionen uppgick till endast 327 flaskor. Den blev degorgerad i april 2019 med en dosage på 3 g/l.
Det här är en härlig champagne! Den har framförallt underbar doft, medan smaken än så länge är något enklare. Den är relativt lätt till en början, men blir mer koncentrerad efter hand (läs: dagen efter). Champagnen är egentligen mer röd än rosé till både utseende och stil och faktum är att den nästan känns som en coteaux champenois med subtila bubblor!
Jag dricker den ur både Zalto Universal och Zalto Burgundy. Universalglaset gör inte bort sig på något vis, men den fantastiska doften känns ännu mer koncentrerad i den jättelika bourgognekupan!
Doft: Kraftfull, komplex, bärig, örtig och parfymerad. Inslag av rosor, mogna hallon, körsbär, svarta vinbär, björnbär, rosmarin och lakrits.
Smak: Frisk, bärig, mycket torr och något kryddig smak i en elegant, relativt lätt och klart rödvinslik stil. Körsbär, röda äpplen och jordgubbar är de bärande attributen.
Betyg idag: 85
Sannolikt bäst: 2025-2031
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar