(50 % chardonnay, 50 %
pinot noir)
22 juni 2016 (hemma)
Marc Hebrart grundade
sin firma 1963 efter att ha flyttat till Champagne och tagit över en liten
vingård. Idag äger man 14 hektar odlingar, belägna i bl a Aÿ, Chouilly och
Oiry, där man odlar pinot noir och chardonnay. Sedan 1997 är det Marcs son
Jean-Paul som är ansvarig för verksamheten. Han är för övrigt sambo med
Isabelle Diebolt (Diebolt-Vallois)!
Denna rosé görs på
druvor från odlarens hemby, Mareuil-sur-Aÿ. Druvblandningen är 50 procent
chardonnay och 50 procent pinot noir (varav ca 8 procent rött vin). Flaskan
dracks över två dagar. Det här är en trevlig och lättdrucken roséchampagne, men
samtidigt en ganska enkel sådan. Flaskan köpt via Systembolagets
beställningssortiment i början av juni.
En annan bloggare som
druckit den här champagnen nyligen är JC. Här hittar du hans tankar, som
möjligen är något mer positiva än mina!
Doft:
Bärig doft med inslag av röda äpplen, jordgubbar, grapefrukt, halm och kex.
Smak:
Smaken är bärig och frisk med en lätt bitter ton. Den bjuder på smultron,
blodapelsin och grapefrukt. Eftersmaken är kort. Dagen efter bjuder den på mer
utvecklade toner och då domineras smakbilden av jordgubbar.
Betyg idag: 81
Sannolikt bäst: 2018-2021
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar