(chardonnay, pint noir)
24 juni 2016 (hemma)
Jacques Selosse Rosé är
tveklöst bland det bästa som går att dricka och då tänker jag inte bara på
champagne utan på vin i allmänhet! Den görs på chardonnay från odlarens hemby
Avize och röd pinot noir från Ambonnay. Den färdiga champagnen är en kombination
av fantastisk råvara och ett hantverk i världsklass av mästaren Anselme Selosse.
Den här flaskan
degorgerades den 11 april 2014 och är fortfarande en ung champagne. Men samtidigt
som den rimligen kommer fortsätta att utvecklas under många år framöver, är den
redan så otroligt bra att det känns svårt att motivera varför man borde spara
sina flaskor! Den här flaskan är dock inte riktigt lika koncentrerad i smaken
som den (från samma batch) jag drack i augusti 2015. Det kan så klart handla om
flaskvariation, men det kan också vara tecken på att den är på väg in i en tråkigare
fas. Hur som helst, en magisk champagne! Flaskan köpt hos Leisner Wine i
Köpenhamn i februari 2015.
Doft:
Intensiv, komplex, jordig och oxiderad doft med inslag av körsbär, jordgubbar,
citrus, mineral, jäst, röda äpplen och rosor. Underbar!
Smak:
Bärig, frisk, torr, medelfyllig och något utvecklad. Det är massor av mörka
körsbär i kombination med söt blodgrape och röda äppelskal. Medelhög syra.
Fantastisk!
Betyg idag: 96
Sannolikt bäst: 2015-2025
Tidigare intryck av denna champagne:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar