(46 % pinot noir, 29 %
chardonnay, 25 % pinot meunier)
24 juni 2016 (hemma)
Det här var första
gången jag smakade Krug 2003 och jag måste säga att det här är en
anmärkningsvärt svag Krug. Champagnen dracks över två dagar och första dagen är
den helt endimensionell. Doften är förvisso relativt trevlig men smaken känns
väldigt platt, närmast livlös! Dag två vaknar den lyckligtvis till liv, men den
är fortfarande inte i närheten av vad en Krug brukar leverera. Det är så klart
långt ifrån en dålig champagne, men den håller definitivt inte Krug-standard.
Optimisten i mig vill dock gärna tro att det finns en tydlig potential från
dagens nivå, om man ger den några år i källaren! Degorgerad vintern 2014. Flaskan
köpt på Systembolaget i april 2015.
Doft:
Komplex, kryddig och fruktig doft med något rostade toner. Inslag av bränt
gummi, jäst, gula äpplen, jordgubbar, persika och mandlar.
Smak:
Frisk, torr och något fruktig smak. Efter två dygns letande hittar jag en
kombination av persika och grapefrukt. Hög syra. Medellång, torr eftersmak.
Betyg idag: 85(+)
Sannolikt bäst: 2020-2025?
Mina intryck av tidigare årgångar (med länkar
till resp inlägg):
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar