Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 14 maj 2014

Henri Giraud Hommage à François Hémart


(70 % pinot noir, 30 % chardonnay)

29 mars 2014 (Malmö vinfestival)

Doft: Frisk, något fruktig doft med inslag av gula äpplen, mandlar och en aning mynta.

Smak: Mycket trevlig! Utvecklad, frisk, och torr med viss fatkaraktär. Gula äpplen, en aning aprikos, päron, ek och apelsinskal. Mycket syra!

Kommentar: Det här vinet är en hyllning till familjens förfader François Hémart (1625-1705). Druvorna kommer uteslutande från husets egna odlingar i Aÿ med vinstockar som är mellan 35 och 50 år gamla. Vinet fick sin första jäsning i ståltank, där det fick ligga i sex månader, innan lagringen fortsatte lika länge på små ekfat från Argonneskogen. Giraud avslöjar inte vilket basår det är, men enligt importören handlar det om 2008 i den här flaskan.

Betyg idag: 86

Sannolikt bäst: 2018-2023


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar