Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 1 maj 2014

2004 Dehours Lieu-dit Maisoncelle


(Inlägg 200)

(ca 100 % pinot noir)

22 mars 2014 (hemma)

Doft: Kraftfull, utvecklad och aningen kryddig doft. Klart druvtypiska aromer, men sluter man ögonen leds tankarna snarare till Bourgogne än Champagne! Det doftar mogna hallon, örter, lakrits och en aning läder. Senare även rostade toner och inslag av tobak.

Smak: Underbar! Utvecklad, frisk och mycket torr smak av röda bär, röda äpplen, örter, järn och mogen citron. Medellång, frisk eftersmak. Mycket syra.

Kommentar: En oerhört intressant champagne och klart vinös! Vingården Maisoncelle är belägen i Mareuil-le-Port och är i princip helt planterad med gamla stockar av pinot noir. Men här finns även ett fåtal rankor pinot meunier vars druvor hänger med i pressningen. Jordmånen är mycket järnrik, vilket tydligt märks i vinets smak! Av 2004 års skörd gjorde man totalt 3 047 flaskor som buteljerades den 18 juli 2005 och degorgerades den 30 augusti 2010. Dosage på endast 3 g/l. Dracks tillsammans med systervinet Brisefer från samma årgång.

Betyg idag: 90

Sannolikt bäst: 2016-2022
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar