Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 19 maj 2014

Bouché Père & Fils Cuvée Réservée


(35 % chardonnay, 35 % pinot noir, 30 % pinot meunier)

29 mars 2014 (Malmö vinfestival)

Doft: Blommig och brödig doft med inslag av mineral.

Smak: Utvecklad och fruktig. Äpplen och citrusskal.

Kommentar: Familjen Bouché håller till i Pierry, precis söder om Épernay. Firman grundades 1920 av Abel Bouché, sonen Pierre började framställa champagne 1945 och idag är det barnbarnet José och hans son Nicolas som driver huset vidare. Man äger 30 hektar odlingar i nio byar.

Det här är husets standardchampagne. Andelen reservvin uppgår till 20 %. Efter ett år på ståltank fick den även ligga tre år på flaska innan degorgering. Gissningsvis innebär det, givet att importören inte legat längre på flaskan, att 2009 utgör basår i den här flaskan.

Betyg idag: 71

Sannolikt bäst: 2016-2019


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar