Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 30 mars 2019

2002 Bruno Paillard Blanc de Blancs

(100 % chardonnay)

28 december 2018 (hemma)Denna årgångsblanc de blancs från Bruno Paillard är gjord på chardonnay från de båda grand cru-byarna Oger och Le Mesnil-sur-Oger. Flaskan blev degorgerad i oktober 2012 och dosagen uppgår till 5 g/l. Jag köpte den på Systembolaget i augusti 2013.

Inspirerad av Bordeauxslottet Château Mouton Rothschild, som varje år låter en konstnär skapa etiketten till sitt vin, har även Bruno Paillard valt att låta små konstverk pryda etiketterna på sina årgångschampagner. På den här flaskan finns ett motiv av den franske målaren Jean-Paul Agosti.

Det här är en fantastisk champagne, men den är fortfarande relativt ung och i behov av mycket luft för att vakna till liv!

Doft: Utvecklad, karaktärsfull, komplex, fruktig, parfymerad och lätt dammig doft med inslag av gröna vingummin, gräddkola, vita blommor, gummi och lite rieslingtoner. Senare även lätt stalliga toner med inslag av avlopp (på ett bra sätt).

Smak: Frisk, torr, relativt koncentrerad och utvecklad. Något vresig till en början, som många 2002:or kan vara. Gräddkola, gula äpplen och mandelmassa. Hög årgångstypisk syra.

Betyg idag: 90

Sannolikt bäst: 2019-2026

Tidigare intryck av denna champagne:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar