Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 17 februari 2019

Huré Frères Insouciance

(38 % pinot noir, 37 % pinot meunier, 25 % chardonnay)

16 november 2018 (hemma)



Sedan bröderna François och Pierre tog över verksamheten har champagnerna från Huré Frères tveklöst nått en ny nivå! Denna rosé, som är framställd med hjälp av blandning, är delvis fatjäst (10 % på stora ekfat, s k foudres). Den är till 70 % baserad på druvor från 2014 med tillägg av reservviner från ett solerasystem, som startades 1995. Degorgerad i april 2017. Dosage på 6 g/l. Flaskan köpt från den fransksvenske vinhandlaren Caviste i september 2017.

Det här är en trevlig champagne! Inte särskilt komplex, men med fin intensitet och hygglig längd.

Doft: Bärig och något kryddig. Inslag av röda vinbär, smultron, grön banan och rabarber.

Smak: Frisk, bärig och något syltig med fin koncentration. Smultron, röda vinbär, marshmallows och blodapelsin. Påtaglig syra.

Betyg idag: 83

Sannolikt bäst: 2022-2026


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar