Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 7 januari 2018

2008 Paul Bara Grand Millésime

(90 % pinot noir, 10 % chardonnay)

18 november 2017 (hemma)Paul Baras ”vanliga” årgångschampagne – vid sidan om Special Club, Special Club Rosé, Comtesse Marie de France och Annonciade – är alltid ett säkert kort. Och även om den är enklare på papperet presterar den ofta på i princip samma nivå som sina dyrare systerviner! Numera (sedan årgång 2007) har man lagt till ett ”Grand” framför millésime i namnet. Man har även fräschat upp designen på sina etiketter, vilket känns som en välkommen förändring!

Årgång 2008 är redan en fantastisk champagne även om den fortfarande är ung. Jag dricker flaskan över tre dagar, med viss utveckling som följd. Degorgerad i maj 2017. Dosage på 8 g/l. Köpt från Franska Vinlistan i augusti 2017.Doft: Bärig och något kryddig doft med inslag av jäst, hallon och röda äpplen. På tredje dagen dyker det dessutom upp körsbär och lätt brända toner.

Smak: Frisk, torr, komplex och härligt koncentrerad! Röda äpplen, hallon, tranbär, blodapelsin och persika. Dag tre hittar jag även inslag av körsbär och citron.

Betyg idag: 90

Sannolikt bäst: 2022-2030

Mina intryck av tidigare årgångar (med länkar till resp inlägg):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar