(50 % chardonnay, 50 %
pinot noir)
12 juli 2014 (på K+K
Hotel Central i Prag)
Doft:
Blommig och brödig med efter hand svagt rostade toner. Jäst, mineral, citrus,
persika och en aning choklad.
Smak:
Frisk, fruktig och något utvecklad. Citrus, persika och mineral.
Kommentar: Till skillnad från Taittingers något slätstrukna standardcuvée görs
Prélude uteslutande av grand cru-druvor. Chardonnaydruvorna kommer från Avize
och Le Mesnil-sur-Oger medan pinot noiren är från Bouzy och Ambonnay! Denna
höga ambitionsnivå, i kombination med minst fem års lagring på jästfällningen,
resulterar i en högklassig champagne. Man hade gärna sett att detta vore husets
ingångsvin! Dosage på 8 g/l.
Betyg idag: 85
Sannolikt bäst: 2017-2020
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar