Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 21 januari 2014

Louis Massing Blanc de Blancs Brut Nature


(100 % chardonnay)

När: 7 december 2013

Var: Hotel Residens i Malmö med Per och Kenneth

Doft: Fruktig och lätt brödig doft. Aprikos, gula plommon, gula äpplen och mogen citrus.

Smak: Torr, frisk, fruktig och något utvecklad. Gula äpplen, gula plommon, aprikos, mogen citrus och mineral.

Kommentar: Louis Massing grundades 1936 och håller till i Avize. Det familjeägda huset drivs nu av Jean-Bernard Moroy, som utgör fjärde generationen vinmakare. Man har elva hektar egna odlingar och årsproduktionen uppgår till en halv miljon flaskor.

Mycket trevlig! Den har massvis av härligt naturlig sötma och är förvånansvärt tillgänglig redan nu. Det är 100 procent chardonnay från Avize, d v s grand cru, och helt utan dosage. Merparten (samtliga?) av druvorna är från 2009, vilket sannolikt innebär att flaskan buteljerades i början av 2010. Och efter ungefär 36 månader på sin jästfällning degorgerades den sedan någon gång under första halvåret 2013. Finns på Systembolaget sedan i december.

Betyg idag: 78

Sannolikt bäst: 2015-2018Inga kommentarer:

Skicka en kommentar