(52 % chardonnay, 48 %
pinot noir)
När:
23 november 2013
Var:
Hemma hos mamma och pappa
Doft:
Stor och mogen! Torkad frukt, mogna äpplen och grädde.
Smak:
Något utvecklad, men samtidigt frisk och mycket torr. Inslag av röda äpplen,
röda päron, gräddkola och blodgrape. Lång, frisk eftersmak.
Kommentar: Det här är mycket bra! Men smaken levererar ännu inte riktigt den mognad som doften antyder.
Istället är den förvånansvärt frisk och slutsatsen blir självklar: Det här är
fortfarande ett relativt ungt vin! Degorgerad i oktober 2006 har den alltså
fått ligga i sju år – och dessförinnan mer än nio år på sin jästfällning. Ack,
dessa underbara, långlivade 96:or! Den som hävdar att de börjar bli trötta nu har
uppenbarligen inte smakat denna champagne den senaste tiden! Målningen på
etiketten är gjord av den italienska konstnärinnan Paola Marchesi. Det var
övrigt ett litet helvete att få upp korken!
Betyg idag: 89
Sannolikt bäst: 2018-2028
Hallå!
SvaraRaderaTack igen för dina kommentarer och drickningar av chapisarna! Vad gäller Paillard Assemblage-96 så prövade jag en förra sommaren, Då tyckte vi att den var... ja hade för mycket syra i förhållande till frukt o fylligeht, skulle den "komma ut" ngn.
gång? Nu kollade jag på flaskorna jag har (den druckna i samma sjok jag köpte) och de är degorge sept 2005. Så han släpper dem lite då och då.. Ett år på dosagen ytterligare, blir ju ett annat vin?
hälsar anonym
Hej!
SvaraRaderaTack själv! Ja, datum för degorgering har stor betydelse! Tyvärr envisas de flesta champagnehusen med att inte upplysa om detta. Men den gode Bruno vet lyckligtvis bättre! Och det är ju extra viktigt när flaskor av samma champagne degorgeras vid olika tidpunkter. Din flaska borde, vid samma tidpunkt, ha visat på mer mognadstoner än min, samtidigt som min borde ha större långsiktig potential.