Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 24 november 2013

2004 Gosset Grand Millésime


(55 % chardonnay, 45 % pinot noir)

När: 16 oktober 2013

Var: Hemma

Doft: Aningen brödig doft med brända toner. Inslag av röda äpplen, rostat bröd, apelsin och mörk choklad.

Smak: Mycket frisk och mycket torr smak med inslag av mindre mogna röda äpplen, grapefrukt och en aning nougat. Mycket syra!

Kommentar: Det här är fortfarande ungt, men med stor potential! Som vanligt när det gäller Gosset har vinet inte genomgått någon malolaktisk jäsning. Dosage på 8 g/l.

Betyg idag: 86(++)

Sannolikt bäst: 2018 – 2025
2 kommentarer:

  1. Hej ! Tack för ditt fina jobb här i bloggvärlden! Tyvärr har jag upptäckt dina sidor lite sent. Jag är rätt gammal och har därför en smak åt det utveckalde (ofta äldre viner) hållet. En sak som jag tycker är väldigt intressant, ja, skulle vara intressant i dina kommentarer, är hur länge du haft vinet, när/var det köptes!?? Jo, ibland skriver du det. För övrigt märker jag att min smak har förändrats lite; jag har blivit mer känslig (=tycker ej om sötma i champagnen).
    Tack igen!

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack för vänligheten! Jag ska försöka bli bättre på att skriva när flaskorna inhandlades. Men i många fall, som med Gosset 04 exempelvis, är vinet helt nysläppt och då antar jag att det inte är lika intressant!? Ovanstående flaska inhandlades för övrigt i september hos Salvatori i Épernay, för det mycket facila priset 34 euro!

    Du är inte den enda som tycker illa om sötma i champagne! Och lyckligtvis har marknaden under lång tid rört sig mot allt mindre tillsatt socker.

    SvaraRadera