Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 17 november 2018

Ruppert-Leroy 11, 12, 13…

(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)

13 september 2018 (hemma)



Den här champagnen från Ruppert-Leroy är en solera som ursprungligen bestod av årgångarna 2011, 2012 och 2013. I denna, den andra utgåvan, har man även tagit med vin från 2014. I likhet med producentens övriga champagner är den gjord utan dosage. Degorgerad i september 2016. Flaskan köpt på Skål i Köpenhamn i december 2017. Idag har man även hunnit släppa en utgåva som inkluderar 2015 i blandningen.

Det här är en trevlig champagne! Den har en underbar och lätt Selosselik doft och en väldigt ren och naturlig smak. Men den känns fortfarande mycket ung och kommer att vinna på några års ytterligare lagring.

Doft: Koncentrerad, blommig, parfymerad, söt och något utvecklad doft. Inslag av jäst, grapefrukt, hyacint, tropisk frukt och kanel.

Smak: Frisk, mycket torr och stram. Grapefrukt, gröna äpplen och citron.

Betyg idag: 82

Sannolikt bäst: 2022-2026


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar