Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 5 juni 2017

2005 Drappier Grande Sendrée

(55 % pinot noir, 45 % chardonnay)

19 mars 2017 (hemma)

Drappiers prestigecuvée är i regel en mycket trevlig upplevelse! Huset i Urville nere i Aube har via sina egna odlingar tillgång till mycket bra druvmaterial och även om en del av de bästa druvorna numera hamnar i flaskor som det står Boërl & Kroff på, finns det goda förutsättningar även för producentens egna viner.

Degorgerad i april 2013. Dosage på 5 g/l, d v s extra brut i praktiken. Flaskan köpt vid ett besök hos Drappier i oktober 2014.

Champagnen dricks över två dagar. Den är lite trögstartad, men lyfter efter hand. Andra dagen är den mycket bra, men slutsatsen är ändå att det här är en relativt svag årgång av denna champagne.

Doft: Utvecklad, komplex och brödig doft med inslag av brioche, kex, äpplen, krita, kokos och grädde. Med mer luft även mango och persika.

Smak: Frisk och torr; dessvärre något tunn. Mogna äpplen, persika, grädde och grapefrukt. Fin syra.

Betyg idag: 85

Sannolikt bäst: 2017-2021


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar