Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 12 oktober 2016

Veuve Clicquot Brut

(ca 55 % pinot noir, 30 % chardonnay, 15 % pinot meunier)

17 augusti 2016 (Veuve Clicquots champagnebar på KaDeWe i Berlin)

I ett inlägg för några dagar sedan ondgjorde jag mig över hur tråkig Veuve Clicquots standardchampagne är, samtidigt som jag hyllade deras årgångschampagner. Men hur tråkig kan en storsäljande champagne som den här egentigen vara? Tyvärr ganska tråkig… Alltså, det är ett bra vin och det finns viss komplexitet men helhetsintrycket blir ändå att det här är en slätstruken och trist historia. Inte minst i förhållande till priset! I dagsläget kostar Veuve Clicquot Brut (liksom det sötsliskiga systervinet Sec) 409 kr på Systembolaget och man undrar hur det är möjligt! Varför köper folk det här när det finns betydligt bättre alternativ för mindre pengar?

Serverades från magnum.

Doft: Brödig och något utvecklad doft. Inslag av jäst, citron, gula äpplen, mineral och brioche.

Smak: Frisk, torr och något fruktig smak av Golden Delicious, mineral, citrus och citrusskal. Citrussmaken blir mer dominerande efter 45 min i glaset. Medelhög syra. Kort eftersmak.

Betyg idag: 76

Sannolikt bäst: 2017-2020


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar