(60 % pinot noir, 30 %
chardonnay, 10 % pinot blanc)
16 augusti 2016 (Rutz i
Berlin)
Charles Dufour är en ung
(född 1982) och ambitiös odlare i Landreville (Côte des Bar) som tog över
familjefirman 2007 och införde då ett ekologiskt arbetssätt.
Det här är den fjärde
champagnen i serien Bulles de Comptoir. Samtliga har gjorts på samma
druvkombination men årgångssammansättningen har varierat. Inledande Prélude var
en ren 2006:a, #2 Bien Vivant byggde uteslutande på 2010 års skörd och #3 Nouveau
Souffle var en blandning av 2011 och 2010. På följande länk finns fullständig information
om de tidigare utgåvorna: www.bullesdecomptoir.fr/bullescomptoir-laserie.
#4 Vinorama är baserad
på tre druvor, från tre byar (Landreville, Essoyes och
Celles-sur-Ource) och tre årgångar (2010,
2011 och 2013). Den är gjord utan tillsats av svavel och fatlagrad i tolv månader.
Degorgerad i januari 2016. Dosage på 4 g/l.
Det här är ett mycket
välgjort vin med väldigt ”naturlig” smak. Även om den lär vinna på några års
lagring, så är det nog ingen champagne man ska spara ”för evigt”!
Charles Dufour utmärker
sig bland annat genom sina fantasifulla etiketter. Den här champagnen finns med
fyra olika stilrena etiketter, där det genomgående temat är en enkel svartvit
teckning med ett diskret rött inslag.
Doft:
Stor, komplex och blommig doft med inslag av konserverade päron, vanilj, jäst,
brioche, jordnötter, physalis och mineral. Med mer värme i glaset framträder
även en ton av gula äpplen.
Smak:
Mycket torr, frisk och fruktig. Framförallt päron, mineral och citrusskal.
Betyg idag: 87
Sannolikt bäst: 2019-2022
Dracks tillsammans med en fantastisk åttarättersmeny på fina Rutz i Berlin. Några av rätterna såg ut
så här:
Vilka upplägg!
SvaraRadera