Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 20 oktober 2016

2000 Pol Roger Rosé

(65 % pinot noir, 35 % chardonnay)

20 augusti 2016 (hemma)

Pol Rogers årgångsrosé baseras på samma druvblandning som den vanliga årgångscuvéen, d v s 60 % pinot noir och 40 % chardonnay, men med tillägg av 15 % röd pinot noir för att åstadkomma den laxrosa färgen.

Det är relativt lite bubblor kvar i den här flaskan, men den känns ändå pigg. Det är en mycket bra champagne, men något svagare än 98:an som jag drack en vecka tidigare.

Flaskan köpt på Le Parvis i Reims i augusti 2016.

Doft: Utvecklad, kryddig, rökig, bärig och klart rödvinslik doft med inslag av körsbär, hallon, jordgubbar, jäst och kex.

Smak: Utvecklad, intensivt bärig, något pepprig och tydligt rödvinslik smak av körsbär, tranbär och blodapelsin. Påtaglig syra.

Betyg idag: 88

Sannolikt bäst: 2015-2020

Mina intryck av andra årgångar (med länkar till resp inlägg):Inga kommentarer:

Skicka en kommentar