(65 % pinot noir, 35 %
chardonnay)
20 augusti 2016 (hemma)
Pol Rogers årgångsrosé
baseras på samma druvblandning som den vanliga årgångscuvéen, d v s 60 % pinot
noir och 40 % chardonnay, men med tillägg av 15 % röd pinot noir för att
åstadkomma den laxrosa färgen.
Det är relativt lite
bubblor kvar i den här flaskan, men den känns ändå pigg. Det är en mycket bra
champagne, men något svagare än 98:an som jag drack en vecka tidigare.
Flaskan köpt på Le Parvis i Reims i
augusti 2016.
Doft:
Utvecklad, kryddig, rökig, bärig och klart rödvinslik
doft med inslag av körsbär, hallon, jordgubbar, jäst och kex.
Smak:
Utvecklad, intensivt bärig, något pepprig och tydligt
rödvinslik smak av körsbär, tranbär och blodapelsin. Påtaglig syra.
Betyg idag: 88
Sannolikt bäst: 2015-2020
Mina intryck av andra årgångar (med länkar till
resp inlägg):
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar