(100 % pinot noir)
2 augusti 2016 (Les
Millénaire i Reims)
Dehours vingårdschampagner
görs i små volymer och håller genomgående hög klass. Maisoncelle görs på pinot
noir från gamla stockar i vingården med samma namn. De övriga champagnerna i serien är
Brisefer (chardonnay), La Côte en Bosses (pinot meunier, pinot noir och
chardonnay), La Croix Joly (pinot meunier) och Les Genevraux (pinot meunier).
Degorgerad i oktober 2014.
Dosage på 5 g/l, d v s extra brut. Mycket bra,
men inte på samma nivå som den underbara 2004:an!
Doft:
Något utvecklad och något kryddig doft. Inslag av smält smör, hallon, örter, läder och järn.
Smak:
Frisk och mycket torr smak av röda bär, blodgrape, örter
och järn. Hög syra.
Betyg idag: 88
Sannolikt bäst: 2019-2025
Mina intryck av andra viner i serien (med länkar
till resp inlägg):
Flaskan dracks på enstjärniga restaurangen Le Millénaire i Reims, som serverar en modern version av det klassiska franska köket. Mellan klunkarna champagne fick vi bland annat dessa fina rätter:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar