Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 15 oktober 2015

Vilmart Cuvée Rubis

(90 % pinot noir, 10 % chardonnay)

17 september 2015 (hemma)

Doft: Bärig, kryddig och lite rökig doft. Viss fatkaraktär. Jordgubbar, körsbär, rabarber och mineral.

Smak: Bärig, frisk, torr och något utvecklad. Jordgubbar, körsbär och blodapelsin. Inslag av tanniner.

Kommentar: Till skillnad mot Vilmarts andra roséchampagne, den årgångsbetecknade Grand Cellier Rubis, görs den enklare Cuvée Rubis med hjälp av blandning. D v s istället för att låta champagnen få färg från pinot-druvornas skal, häller man helt enkelt i en skvätt rödvin! Den är under alla omständigheter en mycket trevlig och lättdrucken roséchampagne som känns ganska färdig redan idag. Baserad på druvor från 2010 och 2011. Degorgerad september 2013. Flaskan köpt vid ett besök hos Vilmart i oktober 2014.

Betyg idag: 85

Sannolikt bäst: 2016-2020



2 kommentarer:

  1. How much did they charge for this at Vilmart? I am really getting excited about rosé fizz after having Chartogne-Taillet's version earlier and just yesterday Bereche's Campania Remensis. Mindblowing stuff!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sorry, but I have no notes about the price!

      Radera