Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 13 oktober 2015

1999 Comtes de Champagne

(100 % chardonnay)

12 september 2015 (hemma)

Doft: Kraftfull, komplex, kryddig och utvecklad doft med brända toner. Rostade nötter, rostat bröd, bränt gummi, rosor, päron, citron, mineral och lakrits.

Smak: Utvecklad, frisk, medelfyllig smak med brända och söta toner. Päron, rostat bröd, röda äpplen, marsipan och gräddkola. Syran balanseras fint av en söt fruktsmak. Lång, aningen bitter eftersmak.

Kommentar: Taittingers prestigecuvée är en fantastisk champagne, även när det gäller det här årgången! Flaskan köpt hos Leisner Wine i Köpenhamn i juli 2015.

Betyg idag: 91

Sannolikt bäst: 2016-2023

Mina intryck av andra årgångar (med länkar till resp inlägg):2 kommentarer:

  1. Drack min näst sista Comtes 99a igår, lysande bra upplevde vi. Härliga gula stenfrukter, fint integrerad syra och utmärkt längd! 93 p i min bok! Drick nu och 5 år framåt. MVH Peter (Vintresserad)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Definitivt lysande, men det verkar ändå som att vi inte upplevde våra respektive flaskor på samma sätt! Jag känner igen gula stenfrukter (persika och plommon) från andra årgångar av Comtes, men inte just från den här. :)

      Radera