Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 7 februari 2015

1985 Krug

(48 % pinot noir, 30 % chardonnay, 22 % pinot meunier)

31 december 2014 (hemma)

Doft: Mogen, komplex doft med härliga pinot-toner ständigt närvarande i bakgrunden. Brödig, blommig och kryddig med tydlig fatkaraktär. Inslag av smör, honung, kex, en aning fläderblom, mineral, bigarråer och rostat bröd. Senare, ungefär 7-8 timmar efter att flaskan öppnades, även torkad frukt.

Smak: Utvecklad, fruktig, frisk, fyllig, fet och oljig smak. Inslag av smörkola, nötter, mogna röda äpplen, bigarråer och citrus. Lång, mycket torr eftersmak.

Kommentar: Gyllengul färg och med en tydligt försvagad, men fortfarande levande, mousse.

Dracks tillsammans med Krug 1988 i en minivertikal – en fantastisk upplevelse med två magiska viner! Det var två champagner med väldigt olika karaktär, även om båda kändes ”Krug-typiska”! Det var för övrigt första gången jag drack 85:an, denna årgång av Krug som Richard Juhlin tycker är den ”sämsta” genom tiderna. Poängmässigt var det omöjligt att skilja dem åt. Med det sagt upplevde jag att 88:an underpresterade något, men på en mycket hög nivå, medan 85:an var en mycket positiv upplevelse!

Betyg idag: 96

Sannolikt bäst: 2016-2025

Mina intryck av andra årgångar:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar