Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 4 mars 2014

2008 André Clouet Millésime


(70 % pinot noir, 30 % chardonnay)

När: 23 januari 2014

Var: Hemma

Doft: Brödig, nötig och utvecklad. Inslag av gula äpplen, rostat bröd, hasselnötter, honung och citron. Efter hand toner av nougat.

Smak: Mycket frisk, fruktig och något utvecklad smak. Mycket gula äpplen! Dessutom apelsin och champinjoner. Lång, frisk eftersmak med mycket syra och inslag av äppelskal. En välbalanserad champagne med en naturlig och frisk fruktsmak!

Kommentar: Ännu en 2008:a som levererar! Familjeägda André Clouet håller till i grand cru-byn Bouzy, känd för sina fantastiska pinot noir-druvor. Huset leds idag av Jean-François Clouet och man äger totalt nio hektar odlingar i Bouzy och Ambonnay.

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2018-2023


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar