Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 11 mars 2014

Diebolt-Vallois Prestige


(100 % chardonnay)

När: 7 februari 2014

Var: Hemma

Doft: Fruktig och brödig doft med rostade toner. Kalk och en aning rostat bröd.

Smak: Torr, fruktig och utvecklad smak. Massor av äpplen! Inslag av apelsin och mineral. Lång, torr eftersmak med inslag av äppelskal.

Kommentar: Denna champagne är en blandning av tre årgångar och 100 % grand cru. Druvorna kommer från Cramant, Chouilly och Le Mesnil-sur-Oger. Dosage på ca 7 g/l. Flaskan köptes på Systembolaget i november 2013.

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2017-2020


2 kommentarer:

 1. Hej Martin

  Flaskan du drack hade basvin från 2010 reservvinerna består numera av ett stort antal år (solera). Har DV Prestige som min "huschampagne" för mig en av de allra bästa NV. Håller med om din beskrivning samt att den blir än bättre med lagring.

  magnum

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Magnum!

   Tack för din kommentar! Är det det ingraverade "11" (=buteljerad 2011?) på etiketten som gör att du drar den slutsatsen? Intressant information ang att de numera använder solera-metoden, fast när jag besökte huset i höstas berättade Isabelle att den Prestige de bjöd på var baserad på tre årgångar (08/0910)! Och även informationen på Diebolts hemsida säger så.

   Men visst är den mycket bra!

   Radera